Tyresö Hanviken Hockey

Denna ishockeyklubb grundades 1973 och växte till att ha ett hundratal medlemmar. Ursprunget till klubben är att föregångaren Tyresö Issportförening blev nedlagd några år tidigare. Den första ordföranden i Tyresö Hockey tog på sig uppdraget att ringa till alla före detta spelare i den tidigare nedlagda ishockeyklubben i Tyresö och fick på så sätt ihop ett rätt bra gäng som kunde ligga till grund för det första A-laget. Situationen är långt ifrån unik. När en klubb läggs ner finns det nästan alltid en eller ett par eldsjälar som gör sitt bästa för att verksamheten ska leva vidare i kommunen på ett eller annat sätt.

Tyresö Hockey blir Tyresö Hanviken Hockey
Tyresö Hockey hade ganska blygsamt med framgångar. För att ett seniorlag ska bli framgångsrikt krävs inte bara bra spelare, utan även de ekonomiska bitarna måste vara på plats som sponsorer, en ishall som håller hög klass och möjlighet att rekrytera starka spelare från närområdet. Tyresö Hockey var långt ifrån den enda sportföreningen i Tyresö. Där fanns också Hanvikens Sportklubb (SK), kommunens äldsta idrottsförening. De har haft stora framgångar. Medlemmar i Hanviken SK har vunnit allt från SM till EM och VM i olika sporter som friidrott, bordtennis, simning, ridning mm. De strävar efter att utveckla all idrott i Tyresö kommun. Därför passade det bra att ishockeysektionen säsong 2012/2012 gick samman med Tyresö Hockey och bildade Tyresö Hanviken Hockey.

Tyresö Hanviken Hockey klart för Hockeyettan
Hockeyettan är Sveriges 3:e högsta serie för ishockey. Endast SHL och allsvenskan är högre rankade. Därför firades det vilt när Tyresö Hanviken Hockey lyckades kvalificera sig för Hockeyettan i kvalseriens sista match som spelades mot Nynäshamn. Matchen slutade hela 5-0 inför en entusiastisk hemmapublik i Tyresö ishall. Klubben måste nu börja förbereda sig för tuffare ekonomiska och sportsliga krav. Framför allt kommer de försöka göra klart med fler sponsorer. De vill undvika samma öde som Nacka och Tumba som gick upp i Hockeyettan bara för att omedelbart åka ur. De har också en ny ishall på gång som är tänkt att bli klar hösten 2019.